Cikkek

5 kérdés, aminek megválaszolásával te is sikeres évet indíthatsz

5 kérdés, aminek megválaszolásával te is sikeres évet indíthatsz

„Olyan kérdésre és fel nem tett kérdésre kapunk választ, amelyek valóban előreviszik a vállalkozás fejlődését” – mondta Hartai Edvárd (Vadkacsa Étterem és Panzió) az Évindító Meglökő Napról, ahol több mint 90 fejlődni akaró vállalkozó hallgatta meg hiteles előadóink tippjeit

Újévi fogadalmak helyett…

Újévi fogadalmak helyett…

Vállalkozóként is teszünk ígéreteket, sőt, ilyenkor nagyobb és merészebb álmokat is megfogalmazhatunk magunknak, azt remélve, hogy valamilyen módon azok be is lesznek tartva az új évben. Ha például 2023-ban még hétvégente is a céged ügyes-bajos dolgait intézted, nagy valósíznűséggel megígéred magadnak, hogy 2024-ben nem így fog történni.

A Mindenes vállalkozók a halogatás nagymesterei

A Mindenes vállalkozók a halogatás nagymesterei

A Szemléletváltó saját felméréséből kiderült, hogy a tesztet kitöltő 2300 vállalkozó több mint 50%-a, azaz a fele megragadt a Mindenes korszakban. Ők azok, akik még évek múlva is a vállalkozásukban dolgoznak és kimaxolják a munkanapot úgy, hogy minden problémát is ők oldanak meg.

„Nemcsak a túlélés a cél, hanem a profit is” – Business Bar Mentorprogram talkshow

„Nemcsak a túlélés a cél, hanem a profit is” – Business Bar Mentorprogram talkshow

A BusinessBar Mentorprogram azért jött létre, hogy fiatal vállalkozók célzott segítséget kapjanak a vállalkozói úton való elinduláshoz és könnyebben megbirkózhassanak az ezzel járó félelmekkel, bizonytalansággal. A cél, hogy sikeres vállalkozók a tapasztalataik megosztásával segítsék őket, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezve, biztosabb lábakon vágjanak neki ennek az izgalmas, rengeteg felfedezéssel, sikerrel és időnként kudarccal járó útnak.

Kovács Zsolt Milán: Az én szemléletváltó sztorim

Kovács Zsolt Milán: Az én szemléletváltó sztorim

Kovács Zsolt Milán 2002-ben kezdte meg vállalkozói pályafutását – ekkor még részben alkalmazottként dolgozva. Cége, a Főkönyvguru nemrég lépte át a 100 milliós árbevételt. Ugyan kezdetektől fogva a felsőbb vállalkozói szintek felé tervezett törekedni, az efelé vezető út nem volt akadálymentes. Biros Levente és a Szemléletváltó program több alkalommal is segített neki továbblépni a vállalkozói elakadásain.

Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során III. –  A rendezvény jelene és jövője

Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során III. – A rendezvény jelene és jövője

A Szemléletváltó Hétvégék történetét bemutató sorozat előző részéből kiderült, hogyan fejlődött látványosan alkalomról alkalomra a rendezvény. A cikksorozat záró részéből megtudhatjátok, hogyan érte el a profi szintet a Szemléletváltó Hétvége, miért változik meg ismét a rendezvény helyszíne, mi várható a tizedik, jubileumi alkalmon, és mit hozhat a jövő a Szemléletváltó Hétvégék számára.

Meg kell-e menteni minden vállalkozást?

Meg kell-e menteni minden vállalkozást?

Az elmúlt másfél évben a járvány ideje alatt többször, több helyen találkoztam azzal a kérdéskörrel, hogy miként lehet megmenteni a válság sújtotta vállalkozásokat. Az én véleményem megosztó ezzel a témával kapcsolatban, ugyanis azt gondolom, hogy nem minden vállalkozást érdemes megmenteni. Bemutatom miért.

Bistro Kormos Róberttel – Interjú

Bistro Kormos Róberttel – Interjú

Megjelent Biros Levente könyve, a Mindig Többet ADNI – 52 szemléletváltó tanulság a múkuskeréktől a négymilliárdig. Maga a szerző üzletember,...

Így zajlik egy gyümölcsöző állásinterjú

Így zajlik egy gyümölcsöző állásinterjú

Az állásinterjú témája többször felmerült már. Akár a szerethető munkahely megteremtéséről, akár a kulcsemberek, leendő igazgatók megtalálásáról van szó, a jó állásinterjú elengedhetetlenül fontos mozzanata mindkét folyamatnak.

Találd meg a leendő igazgatódat!

Találd meg a leendő igazgatódat!

A Szemléletváltóban végzett tevékenységem során számos lehetőségem nyílt megfigyelni a vállalkozótársaimat, és arra a felfedezésre jutottam, hogy sok mindenben hasonlítunk: Szeretünk megoldásokat keresni, kitalálni dolgokat, újítani, vitatkozni, megtervezni a jövőnket. Nem szeretünk azonban működtetni, vezetni, egy bizonyos munkatárs szám felett pedig, azt érzem, sokunkban már a megfelelő képességek sincsenek meg a cégünk gépezetének működtetéséhez. Éppen ezért fontos, hogy ha felfelé ível a vállalkozásunk, megtaláljuk a leendő kulcsembereinket, vezetőinket, igazgatónkat.

Tedd vonzó munkahellyé a cégedet!

Tedd vonzó munkahellyé a cégedet!

Sajnos sokakban él a mai napig az a szemlélet, hogy egy cégnek csak az ügyfelek elégedettségére kell odafigyelnie. Ám ha a munkatársak nem elégedettek, könnyen belefuthatunk abba a helyzetbe, hogy a kollégáink minden előjel nélkül otthagynak minket egy jobb ajánlatért.

A vállalkozó evolúciója I. – Út a cégen belül

A vállalkozó evolúciója I. – Út a cégen belül

A sikeres vállalkozói lét kulcsa a folyamatos fejlődés. Egy folyamatosan fejlődő vállalkozó életében különböző korszakok váltják egymást. Mindnek megvan a maga előnye, pozitív hozadéka. Ha a korszakokban képesek vagyunk a „mindig többet adni”-elv szerint jelen lenni, mindből ki tudjuk hozni a maximumot. Ebben a cikkben bemutatom, hogy hogyan lehet ezt megtenni, amikor még a cégen belül dolgozunk.

5 időspóroló trükk cégvezetőknek

5 időspóroló trükk cégvezetőknek

Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy amikor nekiálltunk egy elvégzendő feladatunknak, azzal a feladattal együtt hirtelen két-három is előtérbe került, és a számtalan teendő közül nem tudjuk, melyiket priorizáljuk, és gyakran azzal is értékes időt vesztünk, hogy ezeket a döntéseket meghozzuk. Ebben a blogcikkben összeszedtem öt trükköt, amelyek segítségével bárki könnyedén strukturálhatja az idejét.

Így alakíts ki szuperhatékony jutalékrendszert a vállalkozásodban

Így alakíts ki szuperhatékony jutalékrendszert a vállalkozásodban

Azt vettem észre, hogy a cégvezetők még az ügyfélszerzéssel, értékesítéssel közvetlenül foglalkozó munkatársaikat is csak alapfizetéssel jutalmazzák. Számomra ez egy megdöbbentő észrevétel, hiszen véleményem szerint különösen ezeknek a kollégáknak van szükségük olyan motivációra, amely jobb életet, jobb anyagi körülményeket ígér.

Mire NE költsd a marketing büdzsédet

Mire NE költsd a marketing büdzsédet

Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem elméleti oktató vagyok, úgy gondolom, hogy a cégvezetéssel kapcsolatban szerzett gyakorlati tudásom, tapasztalatom a vállalkozótársaim segítségére lehet. Többek között a marketing és a marketingköltségek témájában is.