Blog

Így zajlik egy gyümölcsöző állásinterjú

Így zajlik egy gyümölcsöző állásinterjú

Az állásinterjú témája többször felmerült már. Akár a szerethető munkahely megteremtéséről, akár a kulcsemberek, leendő igazgatók megtalálásáról van szó, a jó állásinterjú elengedhetetlenül fontos mozzanata mindkét folyamatnak.

Találd meg a leendő igazgatódat!

Találd meg a leendő igazgatódat!

A Szemléletváltóban végzett tevékenységem során számos lehetőségem nyílt megfigyelni a vállalkozótársaimat, és arra a felfedezésre jutottam, hogy sok mindenben hasonlítunk: Szeretünk megoldásokat keresni, kitalálni dolgokat, újítani, vitatkozni, megtervezni a jövőnket. Nem szeretünk azonban működtetni, vezetni, egy bizonyos munkatárs szám felett pedig, azt érzem, sokunkban már a megfelelő képességek sincsenek meg a cégünk gépezetének működtetéséhez. Éppen ezért fontos, hogy ha felfelé ível a vállalkozásunk, megtaláljuk a leendő kulcsembereinket, vezetőinket, igazgatónkat.

Tedd vonzó munkahellyé a cégedet!

Tedd vonzó munkahellyé a cégedet!

Sajnos sokakban él a mai napig az a szemlélet, hogy egy cégnek csak az ügyfelek elégedettségére kell odafigyelnie. Ám ha a munkatársak nem elégedettek, könnyen belefuthatunk abba a helyzetbe, hogy a kollégáink minden előjel nélkül otthagynak minket egy jobb ajánlatért.

A vállalkozó evolúciója I. – Út a cégen belül

A vállalkozó evolúciója I. – Út a cégen belül

A sikeres vállalkozói lét kulcsa a folyamatos fejlődés. Egy folyamatosan fejlődő vállalkozó életében különböző korszakok váltják egymást. Mindnek megvan a maga előnye, pozitív hozadéka. Ha a korszakokban képesek vagyunk a „mindig többet adni”-elv szerint jelen lenni, mindből ki tudjuk hozni a maximumot. Ebben a cikkben bemutatom, hogy hogyan lehet ezt megtenni, amikor még a cégen belül dolgozunk.

5 időspóroló trükk cégvezetőknek

5 időspóroló trükk cégvezetőknek

Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy amikor nekiálltunk egy elvégzendő feladatunknak, azzal a feladattal együtt hirtelen két-három is előtérbe került, és a számtalan teendő közül nem tudjuk, melyiket priorizáljuk, és gyakran azzal is értékes időt vesztünk, hogy ezeket a döntéseket meghozzuk. Ebben a blogcikkben összeszedtem öt trükköt, amelyek segítségével bárki könnyedén strukturálhatja az idejét.

Így alakíts ki szuperhatékony jutalékrendszert a vállalkozásodban

Így alakíts ki szuperhatékony jutalékrendszert a vállalkozásodban

Azt vettem észre, hogy a cégvezetők még az ügyfélszerzéssel, értékesítéssel közvetlenül foglalkozó munkatársaikat is csak alapfizetéssel jutalmazzák. Számomra ez egy megdöbbentő észrevétel, hiszen véleményem szerint különösen ezeknek a kollégáknak van szükségük olyan motivációra, amely jobb életet, jobb anyagi körülményeket ígér.

Mire NE költsd a marketing büdzsédet

Mire NE költsd a marketing büdzsédet

Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem elméleti oktató vagyok, úgy gondolom, hogy a cégvezetéssel kapcsolatban szerzett gyakorlati tudásom, tapasztalatom a vállalkozótársaim segítségére lehet. Többek között a marketing és a marketingköltségek témájában is.