Cikkek

A Mindenes vállalkozók a halogatás nagymesterei

A Mindenes vállalkozók a halogatás nagymesterei

A Szemléletváltó saját felméréséből kiderült, hogy a tesztet kitöltő 2300 vállalkozó több mint 50%-a, azaz a fele megragadt a Mindenes korszakban. Ők azok, akik még évek múlva is a vállalkozásukban dolgoznak és kimaxolják a munkanapot úgy, hogy minden problémát is ők oldanak meg.

„Nemcsak a túlélés a cél, hanem a profit is” – Business Bar Mentorprogram talkshow

„Nemcsak a túlélés a cél, hanem a profit is” – Business Bar Mentorprogram talkshow

A BusinessBar Mentorprogram azért jött létre, hogy fiatal vállalkozók célzott segítséget kapjanak a vállalkozói úton való elinduláshoz és könnyebben megbirkózhassanak az ezzel járó félelmekkel, bizonytalansággal. A cél, hogy sikeres vállalkozók a tapasztalataik megosztásával segítsék őket, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezve, biztosabb lábakon vágjanak neki ennek az izgalmas, rengeteg felfedezéssel, sikerrel és időnként kudarccal járó útnak.

Kovács Zsolt Milán: Az én szemléletváltó sztorim

Kovács Zsolt Milán: Az én szemléletváltó sztorim

Kovács Zsolt Milán 2002-ben kezdte meg vállalkozói pályafutását – ekkor még részben alkalmazottként dolgozva. Cége, a Főkönyvguru nemrég lépte át a 100 milliós árbevételt. Ugyan kezdetektől fogva a felsőbb vállalkozói szintek felé tervezett törekedni, az efelé vezető út nem volt akadálymentes. Biros Levente és a Szemléletváltó program több alkalommal is segített neki továbblépni a vállalkozói elakadásain.

Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során III. –  A rendezvény jelene és jövője

Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során III. – A rendezvény jelene és jövője

A Szemléletváltó Hétvégék történetét bemutató sorozat előző részéből kiderült, hogyan fejlődött látványosan alkalomról alkalomra a rendezvény. A cikksorozat záró részéből megtudhatjátok, hogyan érte el a profi szintet a Szemléletváltó Hétvége, miért változik meg ismét a rendezvény helyszíne, mi várható a tizedik, jubileumi alkalmon, és mit hozhat a jövő a Szemléletváltó Hétvégék számára.

Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során II. –  Egy következő szint

Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során II. – Egy következő szint

Három alkalom után én úgy éreztem, mindent elmondtam a Szemléletváltó hétvégék alkalmával, amit el szerettem volna. Az emberekben azonban volt szándék és nyitottság arra, hogy továbbra is összejöjjünk félévente egy olyan hétvégére, amikor közösen tanulunk, fejlődünk, a rendezvény pedig lassan elkezdte elnyerni a jelenlegi formáját.

Meg kell-e menteni minden vállalkozást?

Meg kell-e menteni minden vállalkozást?

Az elmúlt másfél évben a járvány ideje alatt többször, több helyen találkoztam azzal a kérdéskörrel, hogy miként lehet megmenteni a válság sújtotta vállalkozásokat. Az én véleményem megosztó ezzel a témával kapcsolatban, ugyanis azt gondolom, hogy nem minden vállalkozást érdemes megmenteni. Bemutatom miért.

Bistro Kormos Róberttel – Interjú

Bistro Kormos Róberttel – Interjú

Megjelent Biros Levente könyve, a Mindig Többet ADNI – 52 szemléletváltó tanulság a múkuskeréktől a négymilliárdig. Maga a szerző üzletember,...

Így zajlik egy gyümölcsöző állásinterjú

Így zajlik egy gyümölcsöző állásinterjú

Az állásinterjú témája többször felmerült már. Akár a szerethető munkahely megteremtéséről, akár a kulcsemberek, leendő igazgatók megtalálásáról van szó, a jó állásinterjú elengedhetetlenül fontos mozzanata mindkét folyamatnak.

Találd meg a leendő igazgatódat!

Találd meg a leendő igazgatódat!

A Szemléletváltóban végzett tevékenységem során számos lehetőségem nyílt megfigyelni a vállalkozótársaimat, és arra a felfedezésre jutottam, hogy sok mindenben hasonlítunk: Szeretünk megoldásokat keresni, kitalálni dolgokat, újítani, vitatkozni, megtervezni a jövőnket. Nem szeretünk azonban működtetni, vezetni, egy bizonyos munkatárs szám felett pedig, azt érzem, sokunkban már a megfelelő képességek sincsenek meg a cégünk gépezetének működtetéséhez. Éppen ezért fontos, hogy ha felfelé ível a vállalkozásunk, megtaláljuk a leendő kulcsembereinket, vezetőinket, igazgatónkat.

Tedd vonzó munkahellyé a cégedet!

Tedd vonzó munkahellyé a cégedet!

Sajnos sokakban él a mai napig az a szemlélet, hogy egy cégnek csak az ügyfelek elégedettségére kell odafigyelnie. Ám ha a munkatársak nem elégedettek, könnyen belefuthatunk abba a helyzetbe, hogy a kollégáink minden előjel nélkül otthagynak minket egy jobb ajánlatért.

A vállalkozó evolúciója I. – Út a cégen belül

A vállalkozó evolúciója I. – Út a cégen belül

A sikeres vállalkozói lét kulcsa a folyamatos fejlődés. Egy folyamatosan fejlődő vállalkozó életében különböző korszakok váltják egymást. Mindnek megvan a maga előnye, pozitív hozadéka. Ha a korszakokban képesek vagyunk a „mindig többet adni”-elv szerint jelen lenni, mindből ki tudjuk hozni a maximumot. Ebben a cikkben bemutatom, hogy hogyan lehet ezt megtenni, amikor még a cégen belül dolgozunk.

5 időspóroló trükk cégvezetőknek

5 időspóroló trükk cégvezetőknek

Bizonyára mindannyian jártunk már úgy, hogy amikor nekiálltunk egy elvégzendő feladatunknak, azzal a feladattal együtt hirtelen két-három is előtérbe került, és a számtalan teendő közül nem tudjuk, melyiket priorizáljuk, és gyakran azzal is értékes időt vesztünk, hogy ezeket a döntéseket meghozzuk. Ebben a blogcikkben összeszedtem öt trükköt, amelyek segítségével bárki könnyedén strukturálhatja az idejét.

Így alakíts ki szuperhatékony jutalékrendszert a vállalkozásodban

Így alakíts ki szuperhatékony jutalékrendszert a vállalkozásodban

Azt vettem észre, hogy a cégvezetők még az ügyfélszerzéssel, értékesítéssel közvetlenül foglalkozó munkatársaikat is csak alapfizetéssel jutalmazzák. Számomra ez egy megdöbbentő észrevétel, hiszen véleményem szerint különösen ezeknek a kollégáknak van szükségük olyan motivációra, amely jobb életet, jobb anyagi körülményeket ígér.

Mire NE költsd a marketing büdzsédet

Mire NE költsd a marketing büdzsédet

Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem elméleti oktató vagyok, úgy gondolom, hogy a cégvezetéssel kapcsolatban szerzett gyakorlati tudásom, tapasztalatom a vállalkozótársaim segítségére lehet. Többek között a marketing és a marketingköltségek témájában is.