Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során III. – A rendezvény jelene és jövője

A Szemléletváltó Hétvégék történetét bemutató sorozat előző részéből kiderült, hogyan fejlődött látványosan alkalomról alkalomra a rendezvény. A cikksorozat záró részéből megtudhatjátok, hogyan érte el a profi szintet a Szemléletváltó Hétvége, miért változik meg ismét a rendezvény helyszíne, mi várható a tizedik, jubileumi alkalmon, és mit hozhat a jövő a Szemléletváltó Hétvégék számára.

Amatőrből szinte profi színvonal

2021 tavaszán a járványügyi helyzet miatt sajnos nem tudtuk megtartani a Szemléletváltó Hétvégét, így közel egy éves felkészülési időnk jutott a IX. Szemléletváltó Hétvége megszervezésére. Ez meg is látszott a rendezvény színvonalán: minden eddiginél több résztvevővel került megrendezésre 2021. szeptember 17. és 19. között.

Ezen az alkalom már egy nagyobb stábbal működtünk együtt: saját hang- és fénytechnikussal, videós csapattal, profi külsős segítséggel érkeztünk a helyszínre. A folyamatos visszajelzések és a saját fejlődni vágyásunk miatt úgy éreztünk, ez a szükséges következő lépés.

Szeretnénk, ha a visszajáró résztvevők számára szemmel látható lenne minden alkalommal, hogy fejlődött, még jobb, még színvonalasabb lett a rendezvény.

Eleinte számos háttértevékenységről úgy gondoltuk, hogy mi magunk is meg tudjuk oldani, de a folyamatos rohanás, készenlét miatt nem tudtuk minden poszton a magunktól elvárt maximumot nyújtani, és minden elvárásnak megfelelni.

Rendhagyó esemény a Szemléletváltó Hétvégén

A IX. Szemléletváltó Hétvége nem csupán a fantasztikus előadók miatt maradt emlékezetes. Tavaly augusztusban jelent meg Mindig Többet ADNI című könyvem, melyet az akkori járványügyi körülmények miatt csak online tudtunk bemutatni. A Szemléletváltó Hétvége résztvevői viszont egy dedikálással egybekötött élő premieren is részt vehettek, ahol Molnár Katával beszélgettünk a könyvről.

Természetesen nagyszerű és tanulságos előadásokból sem volt hiány. A IX. Szemléletváltó hétvége előadói Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője, Zajdó Csaba, A WebShop Experts, a ShopRenter, az OptiMonk, és a Conversific alapítója, az Innonic Startup Studio vezetője, Gyenis András, dōTERRA Presidental Diamond wellness tanácsadó és Moldován András, Mangal Ilona Sertéshízlalda Kft. ügyvezető, a Jack’s Burger étteremlánc tulajdonosa, Animalsoft Kft. tulajdonosa, a Cápák között című műsor egyik cápája voltak. 

Ismerd meg a munkatársak kiválasztásának folyamatát AZ ÁLLÁSHIRDETÉSTŐL A FELELŐSSÉG ÁTADÁSÁIG!

Kérd MOST a részletes tudásanyagot DÍJMENTESEN!

KÉREM AZ EBOOKOT >

Milyen témákat érint az ebook?

Milyen témákat érint az ebook?

 • Mi kell ahhoz, hogy igazán jó munkatársak akarjanak Veled dolgozni?
 • Hogyan tedd vonzó munkahellyé a cégedet?
 • Hogy néz ki egy hatékony álláshirdetés?
 • Milyen egy gyümölcsöző állásinterjú?
 • Hogyan éreztesd a munkatársaiddal, hogy megbecsülöd őket?
 • Miként add át a felelősséget a kulcskollégáidnak?

KÉREM AZ EBOOKOT >

Ismerd meg a munkatársak kiválasztásának folyamatát AZ ÁLLÁSHIRDETÉSTŐL A FELELŐSSÉG ÁTADÁSÁIG!

Kérd MOST a részletes tudásanyagot DÍJMENTESEN!

 

Milyen témákat érint az ebook?

 • Mi kell ahhoz, hogy igazán jó munkatársak akarjanak Veled dolgozni?
 • Hogyan tedd vonzó munkahellyé a cégedet?
 • Hogy néz ki egy hatékony álláshirdetés?
 • Milyen egy gyümölcsöző állásinterjú?
 • Hogyan éreztesd a munkatársaiddal, hogy megbecsülöd őket?
 • Miként add át a felelősséget a kulcskollégáidnak?

KÉREM AZ EBOOKOT >

Ezek mellett természetesen nem maradhatott el az Onlinemárkabolt Magyarország Kft. igazgatójának, Balla-Wohlfarth Csillának az előadása sem, én pedig a saját előadásomon túl Perlaki Fannival, Barfshop Kft. tulajdonosával beszélgettem, illetve Moldován Andrással készültünk egy közös business stand up előadással.

Családtagok, kulcskollégák bevonása a szemléletváltásba

A Szemléletváltó Hétvégére mindig is családi rendezvényként gondoltunk. Ezzel együtt azonban az utóbbi időszakban igyekeztünk felhívni a résztvevőink figyelmét arra, hogy a részvételi díj négy főre szól, így a család mellett a kulcskollégáikat ismagukkal hozhatják a cégvezetők. A IX. Szemléletváltó Hétvégén már többen éltek ezzel a lehetőséggel, de a vállalkozók nagyjából egyharmada így is gyerekkel érkezik.

Olyan résztvevők is akadtak már, aki azért érkeztek az idősebb gyerekeikkel együtt, mert generációváltásban gondolkodnak, és egy ilyen családias, motiváló rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy ne csak a szülői generációtól tanulhassanak, hanem más tapasztalatok, más nézőpontok is elmélyítsék a tudásukat és az érdeklődésüket a cégvezetéssel kapcsolatban.

A IX. Szemléletváltó hétvégének a szervezésekor már nyilvánvalóvá vált, hogy a noszvaji Oxigén Hotel nem fog tudni otthont adni a jubileumi alkalomnak, mivel 2021 őszén az egész hotelt megtöltötték a szemléletváltósok, szinte alig fértünk el.

A jubileumi Szemléletváltó Hétvége régi-új helyszíne

Az első számú szempontunk az új helyszín keresésekor – akárcsak annak idején az Oxigén Hotel kiválasztásakor – az volt, hogy családi hotelt találjunk. Emellett egy sor egyéb feltételt is figyelembe kellett vennünk: családias jelleg, legalább 130 főt befogadó konferenciaterem, szabadidős és családi programok megrendezése, illetve anyagilag ne legyen megterhelő a kisebb vállalkozásoknak sem.

Sok szálláshely a járvány ideje alatt döntött úgy, hogy felújításokba kezd, így tovább szűkültek a lehetőségeink. Végül az első Szemléletváltó Hétvégének is otthont adó, az utolsó ott tartózkodásunk óta részben átalakított Puchner Kastélyszállót választottuk, ezzel egyfajta nosztalgikus felhangot is adva a jubileumi alkalomnak.

Fókuszban a változás

Az elmúlt években nemcsak a Szemléletváltó Hétvége ment át komoly változásokon, hanem a járványügyi helyzet a cégektől is megkövetelte a folyamatos alkalmazkodást.

Nem véletlenül választottuk a VÁLTOZÁSt a X. Jubileumi Szemléletváltó Hétvége témájául.

Ezzel a fontos kérdéskörrel kapcsolatban Belák Gábor (NV Solar), Méhész Mónika (CleanUp Grand Service), Balla-Wohlfarth Csilla (onlineMárkabolt), Varga Sándor (Livita Group), Perényi András (Webshippy), Balogh Petya (Startupper, befektető, mentor) olyan előadásait hallgathatják meg a résztvevők, amelyek sehol máshol nem hangzanak el. Emellett természetesen idén sem maradnak el a csapatépítések, a közös sport és a családi programok, melyek mellett meglepetéssel is készülünk a résztvevőknek.

A jelenlegi helyzetre és a különleges alkalomra való tekintettel rendhagyó lehetőséggel készültünk azon vállalkozók számára, akik valamilyen okból nem tudnak személyesen részt venni a Szemléletváltó Hétvégén. Szeretnénk, ha a rendezvényen elhangzó értékes gondolatok minél több cégvezetőhöz eljutnának, ezért úgy döntöttünk, hogy a Szemléletváltó történetében először online részvételi lehetőséget biztosítunk a X. Szemléletváltó Hétvége mind a 6 előadásán.

A folyamatos fejlődést természetesen a jövőben is szeretnénk fenntartani. Mindenképpen a X. Jubileumi Szemléletváltó Hétvége tapasztalataira alapozva szeretnénk majd kijelölni a következő Hétvégék irányát, céljait.

Kérdésed van? Írd meg nekünk! 

Töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy írj emailt a hello [kukac] szemleletvalto.hu címre!