5 kérdés, aminek megválaszolásával te is sikeres évet indíthatsz

Fantasztikus érzés, hogy az Évindító Meglökő Napon, amelyet 2024. január 5-én rendeztünk meg, közel 90 lelkes, tanulni és fejlődni vágyó vállalkozó gyűlt ismét össze. 

Ezen az eseményen kis- és közepes vállalatok vezetői, kollégái vettek részt azért, hogy hiteles és szakmailag elismert cégvezetőktől kapjanak inspirációt, motivációt a 2024-es évre.

Olyan kérdésre és fel nem tett kérdésre kapunk választ, amelyek valóban előreviszik a vállalkozás fejlődését” – mondta Hartai Edvárd (Vadkacsa Étterem és Panzió)

Évindító meglökő nap szemléletváltó vállalkozásfejlesztő program

A nap folyamán a résztvevő, szemléletváltó vállalkozók és cégvezetők az alábbi témában kaptak nagyon inspiráló, gyakorlatban bevethető tippeket:

  • stratégiai gondolkodásmód
  • évtervezés és üzleti terv
  • kollégák, munkatársak motivációja
  • szervezetépítés
  • marketing gondolkodásmód és tervezés
  • márkaépítés
  • válságálló üzleti menedzsment
Évindító meglökő nap szemléletváltó vállalkozásfejlesztő program

Biros Levente, az Onlinemárkaboltok Magyarország Kft. tulajdonosa előadása indította az eseményt. Levente közel 50 perces beszédében értékes betekintést nyújtott a stratégiai gondolkodásmód fontosságába.

Előadásában arra összpontosított, hogyan lehet a vállalkozást fejleszteni és elérni a szabad vállalkozói életet, valamint kiemelte a hosszú távú tervezés és a piaci trendek alapos elemzésének jelentőségét.

Ezen felül Levente megosztotta az ideálisan felépített cégstruktúra tervét is, és elmondta azt is, hogy ez hogyan valósítható meg a gyakorlatban. A legizgalmasabb rész a kiváló termék és az ideális stratégia alapgondolatának megosztása volt sok gyakorlati példával fűszerezve.

Jóból jót. Ha nem álmodod meg, ha nem tudod elképzelni, hogy milyen céget, életet akarsz 5 és 10 év múlva, akkor nem fogod azt elérni. Képzeld el, írd le!”

Berga Gergő, a Maximum Business Web és Marketing Ügynökség ügyvezető tulajdonosa az Évindító Meglökő Napon azokat a pénztermelő marketing eszközöket mutatta be, melyekre minden vállalkozónak figyelnie kell.

Elmondta a résztvevőknek azokat az általuk bevált 360 fokos marketing megoldásokat, melyek pénzt hoznak a cégeknek, emellett beszélt a 2024-es marketing piaci trendekről, melyek alapjaiban fogják meghatározni a vállalkozások sikerét.

Nincs többé marketing, pénztermelés van – pénzt kell csinálni!

Évindító meglökő nap szemléletváltó vállalkozásfejlesztő program

Őt Maráz Ferenc, a Marázplast Kft. alapító-ügyvezetője követte az előadók sorában. Ő arról beszélt, hogyan lehet sikeresen alkalmazkodni a gyorsan változó piaci viszonyokhoz. Megosztotta a résztvevőkkel, hogy vállalkozását hogyan tervezi újra és alakítja át a piaci változásoknak megfelelően, hangsúlyozva az agilitás és rugalmasság fontosságát. 

Ferenc az Évindító Meglökő Napon arról is beszél, hogyan lehet új stratégiát alkotni, ha nagyon gyorsan változnak a piaci viszonyok. A résztvevőknek azt is elárulta, hogy mi az ő titka, hogyan tud folyamatosan reagálni az új helyzetekre. Illetve kifejtette, hogy az alábbi 4 pontot hogyan lehet a mindennapokba beépítve folyamatosan újratervezni:

  1. rugalmas és jó csapatot állíts össze
  2. mindennél fontosabb saját kapcsolati tőkéd
  3. legyen egy cselekvési terved
  4. keress magadnak Mastermind csoportot
Évindító meglökő nap szemléletváltó vállalkozásfejlesztő program

Gyimesi Laci, a Mystic Nails Kft. ügyvezetője és a Brandesfiú alapítója az előadásában a brandépítés területén szerzett tapasztalatait osztotta meg. Beszélt arról, hogyan lehet erős, felismerhető márkát építeni, amely kitűnik a versenytársak közül, valamint arról, hogy a márka szerethetővé tétele rendkívül fontos, ugyanis ez biztosítja a bevételek folyamatos áramlását a nehéz időkben. Emellett megosztotta a résztvevőkkel a jó márka 3 ismérvét – nézd meg, hogy te ezeket betartod-e:

  1. Jogilag védett! 
  2. Elvekről, ügyekről, értékekről, közösségről szól. 
  3. Elmeséli a történetét illetve történetekkel kommunikál.
Évindító meglökő nap szemléletváltó vállalkozásfejlesztő program

Molnár G. Dávid, a Szemléletváltó mentorprogram vezetője bemutatta az egyes vállalkozói evolúciós szinteket, és az előadásában bemutatta, hogyan valósítható meg a korszakváltás ezek között a szintek között.

Megosztotta a résztvevőkkel azokat a stratégiákat és módszereket, amelyekkel a vállalkozások átalakíthatják az üzleti modelljeiket és piaci pozícióikat.  Az egyes szintekhez kapcsolódó jellemzők részletezése mellett azt is bemutatta, mire érdemes figyelni ahhoz, hogy vállalkozóként szintet lépjünk, és ne maradjunk évekig a cégünk mindenesei.

Dávid egy kis csavart is vitt mondandója közé, ugyanis egy gyors évtervezésre invitálta meg a résztvevőket. Hogy ez mi volt? A cikk végén elolvashatod, sőt, te is megtervezheted és így sikeressé teheted a 2024-es évedet. Érdekel >>

Évindító meglökő nap szemléletváltó vállalkozásfejlesztő program

Balla-Wohlfarth Csilla, az Onlinemárkaboltok Magyarország Kft. igazgatónője zárta a napot az inspiráló és tartható évtervezésről. Tippeket adott a csapat motiválásához, és bemutatta, hogyan lehet egyensúlyt teremteni a célok és a megvalósíthatóság között.

A résztvevőkkel megosztotta Csilla, hogy ő milyen stratégiák mentén tervezi az Onlinemárkabolt jövőjét. Fontos elemként kiemelte, hogy mennyire lényeges a csapat ereje, és hogy mit és hogyan érdemes csinálni a munkatársak motiválása érdekében nehéz időszakban.

A nap egyik nagyon izgalmas programpontja a fentebb is említett évtervezési workshop volt, amely komoly gondolkodást és aktív részvételt igényelt a vállalkozóktól.

A workshop célja az volt, hogy a résztvevők a helyszínen megtervezzék a 2024-es évüket. Ez a gyakorlat nemcsak a vállalkozók számára volt hasznos, hanem számodra is nagyon motiváló lehet az öt lépésből álló kérdéssor formájába öntött tervezés.

Íme az 5 kérdés:

1. Ha minden úgy alakulna 2024-ben a cégedben, ahogy szeretnéd, akkor hogy nézne ki a céges életed egy év múlva? Miből lehetne tudni, hogy minden sikerült?

2. Ha 2025. január 5-én találkozunk, és elmeséled az évedet, visszatekintve mi változott a cégedben egy év alatt? (pl. csapatban, árbevételben, profitban, ügyfélszámban, szervezettségben, ismertségben, stb…)

3. Melyik vállalkozói korszakból melyikbe jutottál 2024 során? (Ha pl. most a Mindenes közepén vagy, és a Szervezői elejére jutsz majd, akkor nyugodtan írd azt. Esetleg nem tudod, hogy hol tartasz a vállalkozó evolúciójában? Kattints ide, és töltsd ki tesztünket: Kitöltöm >>

4. Ha egy év múlva visszatekintve elmeséled a sikereidet, akkor mit fogsz mondani, milyen lépések vezettek idáig? Mik voltak azok a mérföldkövek, amiket meg kellett valósítanod ahhoz, hogy elérd a célod?

5. Mi az az egy cél, ami ha önmagában megvalósulna, a legnagyobb elégedettséggel töltene el?

Ha ezeket összeírod, akkor a siker már csak azon múlik, hogy mennyit teszel meg érte.

Összességében az Évindító Meglökő Nap hatalmas sikert aratott, és számos új ötletet, inspirációt, valamint konkrét terveket adott a résztvevőknek a 2024-es évük sikeres alakításához.

Ha lemaradtál, akkor a májusi Meglökő Nap várólistájára már jelentkezhetsz az alábbi linken: 

Kérdésed van? Írd meg nekünk! 

Töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy írj emailt a hello [kukac] szemleletvalto.hu címre!