40 milliós adósságból a Forbes címlapjára

Ahonnan a pályázat ötlete jött:

2023. novemberében lett 10 éve, hogy elindult a Forbes Magyarországon, és ezen évforduló alkalmából a magazin pályázatot hirdetett abból a célból, hogy minél több sikeres, elkötelezett Forbes-arcot mutassanak meg az országnak.

A pályázatra olyan vállalkozók jelentkezését vagy jelölését várták, akik saját erőből, piaci alapon növekedtek és egyértelmű magyar és/vagy nemzetközi sikert értek el az iparágukban. A magas bevétel és profit előnynek számított, de nem volt feltétel.

Mivel a kiírt pályázaton jelentős eséllyel indulhatott az, aki saját erejéből lett sikeres vállalkozó, úgy éreztük a Szemléletváltóban, hogy alapítónknak, Leventének is ott a helye a döntősök között.

A példaértékű tettekre büszkének kell lenni:

Biros Levente cégtulajdonosként, több mint 26 éves vállalkozói múlttal a háta mögött célként tűzte ki, hogy minél több hazai vállalkozónak segítsen hatékonyabbá és eredményesebbé tenni a cégüket. 

Hitelességét az általa alapított Onlinemárkabolt Magyarország Kft. adja, amely a 2022-es évben elérte az 5 milliárd forintos árbevételt, mellyel a GKID 2023-as listáján az előkelő 10. helyre került, a Forbes 2022-ben kiadott Az e-kereskedelem magyar királyai cikkében prezentált ranglistán pedig a 12. helyezett lett.

2009-ben született meg az a gondolata, hogy ha cége ki tud lábalni a mínusz 40 millió forintból, akkor vállalkozókat fog segíteni, hogy ők ne kövessék el azokat a hibákat, amelyeken ő végigment. 

A Szemléletváltó program olyan vállalkozóknak segít, akik hiszik, hogy etikusan, lelkiismeretesen, a velünk együtt dolgozó kollégákkal együttműködve komoly sikereket lehet elérni úgy, hogy közben a cégkultúra a munkatársak és a cégtulajdonosok kényelmét és jólétét is garantálja.

A Forbes ezt írta Leventéről:

Vidéki cukrászdai alkalmazottból lett szőnyegtisztító, majd üzletkötő, most pedig már ő az egyik e-kereskedelmi óriás, az Onlinemárkabolt Magyarország Kft. tulajdonos-vezérigazgatója. A tavaly ötmilliárd forint feletti forgalmat produkáló cég jogelődjét több mint huszonöt éve alapította meg. Az ügyfélszolgálati segítségnyújtástól a sokmárkás háztartásigépkínálaton, a szállításon és a régigép-elszállításán át a beüzemelésig nem engedik el a vásárló kezét. Ez mind kellett, hogy 2022-re a nagy műszaki webáruházak közé, a Forbes akkori e-kereskedelmi toplistájának 12. helyére lőjék ki magukat. Azt is tudja, milyen egy negyvenmilliós mínuszból kilábalni. 

Tapasztalataiból született meg 2017-ben Szemléletváltó nevű programja, amivel hat év alatt hétszáz vállalkozónak segített üzletileg és emberileg is sikeres céget építeni.

Abban, hogy  Levente az első 10 helyezett közé került, óriási arányban számított követőink támogatása, amit ezúton is köszönünk.

Ez az elismerés lehetőséget ad nekünk arra, hogy megmutassuk neked: az etikus és sikeres vállalkozói élet egy valóságos cél, melyet el lehet érni. Ebben tud téged is segíteni a Szemléletváltó. Kíváncsi vagy, milyen vállalkozói szinten vagy? Akkor töltsd ki 3 perces tesztünk, melyet előtted már több mint 2300 vállalkozó kitöltött: 

Szemléletváltó vállalkozói evolúció

Kérdésed van? Írd meg nekünk! 

Töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy írj emailt a hello [kukac] szemleletvalto.hu címre!