Így változott a Szemléletváltó hétvége az évek során I. – A kezdet

2022. március 25. és 27. között kerül megrendezésre a X. Szemléletváltó Hétvége. A jubileumi alkalom témája nem más, mint a változás. Maga a Szemléletváltó Hétvége is rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt 5 évben.

Egyetlen alkalomnak indult

A Szemléletváltó Hétvége és egyszersmind a Szemléletváltó Közösség indulásának első állomása a IV. Magyar Marketing Fesztivál volt, ahol a „Milliárdosok klubja” kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként közel 1000 ember előtt kellett beszélnem. Ott tettem említést először arról, hogy mentorprogramot tervezek indítani. Más platformon nem is hirdettem az eseményt, 9 cég így is összejött az első alkalomra.

Az egyik kolléganőm segítségével megszerveztük az egész hétvégés rendezvényt, amelynek helyszíne a bikali Puchner Kastélyszálló volt.  A szervezés nem volt túlbonyolítva: a kolléganőm tartotta a kapcsolatot az érdeklődőkkel és  intézte a szállásukat is, én pedig egy nappal kezdés előtt odautaztam egy laptoppal és egy flipcharttal  berendezni a helyszínt.

Az esemény ekkor még ingyenes volt, a résztvevőknek csak a szállást és az útiköltséget kellett fizetniük.

Akkor úgy gondoltam, azzal fizetnek, hogy a szabadidejüket adják a meghallgatásomért cserébe. 

Még a palackos ásványvizet is én vásároltam és vittem oda a helyszínre. Ekkor olyan kevesen voltunk, hogy könnyedén elfértünk a kastély elnöki lakosztályában egy asztal körül: összesen 14 lelkes vállalkozó  érkezett Bikalra. Tulajdonképpen belőlük lettek az első Szemléletváltók.

A napközben tartott előadásaimtól eltekintve szervezett programok sem  voltak még ekkor. Kötetlenül ismerkedtünk, beszélgettünk, közösen vacsoráztunk.

One man show-ból több előadós esemény

Az első hétvége témája az a vállalkozói hullámvasút volt, amelyet Mindig Többet ADNI című könyvem is bemutat. Elmeséltem, miket és hogyan rontottam el a vállalkozói életem első szakaszaiban, és utólag végiggondolva mit csináltam volna másképp.

Ismerd meg a munkatársak kiválasztásának folyamatát AZ ÁLLÁSHIRDETÉSTŐL A FELELŐSSÉG ÁTADÁSÁIG!

Kérd MOST a részletes tudásanyagot DÍJMENTESEN!

KÉREM AZ EBOOKOT >

Milyen témákat érint az ebook?

Milyen témákat érint az ebook?

 • Mi kell ahhoz, hogy igazán jó munkatársak akarjanak Veled dolgozni?
 • Hogyan tedd vonzó munkahellyé a cégedet?
 • Hogy néz ki egy hatékony álláshirdetés?
 • Milyen egy gyümölcsöző állásinterjú?
 • Hogyan éreztesd a munkatársaiddal, hogy megbecsülöd őket?
 • Miként add át a felelősséget a kulcskollégáidnak?

KÉREM AZ EBOOKOT >

Ismerd meg a munkatársak kiválasztásának folyamatát AZ ÁLLÁSHIRDETÉSTŐL A FELELŐSSÉG ÁTADÁSÁIG!

Kérd MOST a részletes tudásanyagot DÍJMENTESEN!

 

Milyen témákat érint az ebook?

 • Mi kell ahhoz, hogy igazán jó munkatársak akarjanak Veled dolgozni?
 • Hogyan tedd vonzó munkahellyé a cégedet?
 • Hogy néz ki egy hatékony álláshirdetés?
 • Milyen egy gyümölcsöző állásinterjú?
 • Hogyan éreztesd a munkatársaiddal, hogy megbecsülöd őket?
 • Miként add át a felelősséget a kulcskollégáidnak?

KÉREM AZ EBOOKOT >

Eleinte rettenetesen izgultam, mivel nekem nagyon a komfortzónámon kívüli dolog volt, hogy emberek azért utaztak Bikalra, hogy engem hallgassanak. Viszont mivel a téma olyan volt, könnyen tudtam beszélni; folyamatosan és nagyon töményen meséltem.

Olyannyira elragadtattam magam, hogy az egyik résztvevőnek – aki egyébként egy nagyon kedves barátom volt – kellett SMS-ben jeleznie nekem, hogy hagyjam már abba, mert már mindenki kókadozik. Szerintem ez egy olyan hiba, amit eleinte sokan elkövetnek:

Valószínűleg sokszor többet adtam, mint amit be tudtak volna fogadni.

Ettől függetlenül nagyon érdekesnek tartották azokat a tapasztalatokat, amiket megosztottam velük. Úgy gondolom, érezhető volt, hogy nem a dicsekvés, hanem a segítségadási vágy vezérelt, látványos eredményeim pedig már akkor is voltak, így szerintem hitelesen át tudtam adni azt, amit szerettem volna. 

Az első hétvégén tehát két napon keresztül szinte folyamatosan csak én beszéltem. Igaz, egy vállalkozó ismerősömet, Mező Mónikát, a Peak Shop tulajdonosát már oda is elhívtam meglepetés vendégként. Utólag azt gondolom, hogy ez egy okos előrelátás volt tőlem, mert nekem is szükségem volt egy kis fellendülésre, fellélegzésre.

Az anyaggal, amit át akartam adni, még így sem sikerült végeznem, ezért a jelenlévőkkel megállapodtunk  abban, hogy fél év múlva újra találkozunk egy hétvégén. Néhányan lemorzsolódtak az első alkalom után, de bőven akadtak olyanok, akik ekkor csatlakoztak be.

A második hétvégére is hívtam egy vendéget, Molnár Szabolcsot, az EXIT könyv szerzőjét. Ő már nem meglepetés vendégként szerepelt, hanem előre meghirdettem, hogy ő is elő fog adni.

Nem volt megállás

A harmadik Szemléletváltó Hétvégére már szignifikánsan többen jöttek el, ugyanis az előző alkalom egyik résztvevője a teljes vállalkozói baráti körét magával hozta. Ebben az évben is Bikalon tartottuk az eseményt, de már csak úgy fértünk be az elnöki lakosztályba, hogy a korábbi kerekasztalos megoldás helyett padsorosan rendeztük be a helyiséget. Illetve itt csatlakozott hozzánk a feleségem, Szilvi is.

Az esemény végén úgy éreztem, mindent elmondtam, amit akartam, mivel nem szerettem volna  untatni az embereket, úgy gondoltam, nem érdemes több ilyen hétvégét tartanunk. Viszont amikor Szilvi megkérdezte a résztvevőket, hogy szívesen eljönnének-e egy következő alkalomra, mindenki azt jelezte vissza, hogy igen. 

Így  elkezdtük szervezni a IV. Szemléletváltó Hétvégét is. Erre az alkalomra már több vendégelőadót hívtunk, sok szempontból

ekkor kezdte elnyerni a Szemléletváltó Hétvége a jelenlegi formáját.

A következő cikkből kiderül majd, mivé nőtte ki magát a Szemléletváltó Hétvége újabb két év leforgása alatt, miért váltottunk helyszínt, milyen számomra is hiteles vendégek, fordultak meg az eseményen, és hogy jutottunk el odáig, hogy a IX. Szemléletváltó Hétvégén már egy egész hotelt le kellett foglalni a résztvevők számára.

Ha szeretnéd megismerni azt a történetet, azokat a tanulságokat, melyeket az első három Szemléletváltó Hétvégén meséltem el a résztvevőknek, olvasd el Mindig Többet ADNI című könyvemet. 

Kérdésed van? Írd meg nekünk! 

Töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy írj emailt a hello [kukac] szemleletvalto.hu címre!